„A hazaáruló törvényjavaslatot ki kell dobni a kukába” – Gaudi a földtörvényről

A hamarosan hatályba lépő földtörvényt módosító javaslat (T/13140) vitájában Gaudi-Nagy Tamás a földhaszonbérleti szerződésekkel kapcsolatban irányította rá a figyelmet az ügyészségek „botrányos gyakorlatára”, miszerint kétes ügyek esetén (lásd. Kajászó), mondván, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet eljáró tagja nem hivatalos személy, sorozatosan megszüntetik az eljárást. „Nehogy már egy olyan országot építsünk, hogy valaki, aki nemzeti vagyon fölött rendelkezési jogot gyakorol, de nem köztisztviselőként teszi, olcsóbban megúszhassa azt, ha bűncselekményt követ el” – fejezte ki megdöbbenését a radikális képviselő. Mint elmondta, a Jobbik-frakció véleménye szerint a módosításnak semmi értelme, és „ki kellene dobni a kukába”.

Font Sándor, a Mezőgazdasági Bizottság tagja felszólalásában vitába szállt nemcsak Gaudi-Nagy Tamással, de Ángyán Józseffel is, ami után Varga Géza jobbikos képviselő megjegyezte: „világosan látom, hogy egy világ választ el bennünket, abból a szempontból, hogy hogyan tekintünk a vidékre, a vidék felemelkedésére”.

Gaudi a későbbiekben Szabó Dezső idézte, aki szerint „a magyar paraszt a magyar élet garanciája”, és hozzátette, ha a magyar családi gazdaságok be tudnak egy szerves egységként tagozódni a magyar társadalomba, és értéket teremteni, akkor lép előre a nemzet, nem pedig akkor, ha a latin-amerikai modellt követjük.

„Lesznek olyanok, akik nagyon keményen fognak az asztalra csapni, de annak irtózatos következményei lesznek” – hangsúlyozta ki a radikális honatya Leisztinger Tamás megdöbbentő és hihetetlen meggazdagodása történetének felvázolása után. Ez és a vita további része is megtekinthető az alábbi videóban.