Új közmondás született: „Dicsérjen meg téged a Gaudi-Nagy Tamás!” (Videóval)

2013. október 16-án Gaudi-Nagy Tamás Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2012. évi beszámolója elfogadásáról szóló határozati javaslat (T/12728) vitájában életszagú esetekben mutatta be a bírói rendszer hibáit.
 
Gaudi-Nagy Tamás felszólalásait azzal kezdte, hogy látja a szándékot az OBH elnökének beszámolójában arra nézve, hogy történjen végre változás. Hangsúlyozta, hogy két nagy rendszerhiba van: az egyik, hogy nem érvényesül az ésszerű határidőn belül való befejezése az ügyeknek, a másik pedig a bírói ügyekben való szakszerűtlenség.

A radikális honatya bírálta a korábbi felszólalókat, mert szerinte kizárólag pártjuk pártpolitikai érdekeinek megfelelően viszonyultak a kérdéshez. Hangsúlyozta, hogy azt kell nézni, hogy „szolgálja-e az emberek érdekét mindaz a változás”, amelyről az OBH beszámolójában olvashatunk.

Gaudi a vita során számos közérthető, életszagú példával mutatta be az állampolgárok számára, hogy miért és milyen változásokra van szükség. Érdemes néhány percet szánni az alábbi videók megtekintésére, ugyanis a felszólalások alapján laikusok számára is világossá válhat, hogy milyen gyakorlati következményei vannak a bírói rendszer hibáinak, valamint az is kiderül, hogy Schiffer András meglátása szerint miben nem ért egyet Gaudi a Jobbik álláspontjával.

Dr. Gruber Attila, az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság előadója szerint a vita során új közmondás született: „Dicsérjen meg téged a Gaudi-Nagy Tamás!” Gruber ezt arra értette, hogy míg Gaudi „dicsérettel illette az előterjesztést, jónéhány hibára rámutatott”. Hozzátette, a radikális képviselő volt az, aki „igazából elmondta a lényeget”, aminek a java részével egyetért, mert abban voltak az igazi szakmai kérdések.
 
Gaudi-Nagy Tamás felszólalásai itt tekinthetőek meg: 

Gruber Attila összefoglalója itt látható:


További hírek:
http://www.facebook.com/gaudinagytamas