Örömteli hír a Gárdáról

A Gárda bizonyította az elmúlt évek során, hogy a nemzet nélkülözhetetlen és meghatározó védőereje, amelyre a "forradalmi" kormány idején is éppúgy szükség van, mint a gyurcsányi diktatúra idején.

Emlékeztetek mindenkit arra, hogy a feloszlatást elrendelő, egyesülési jogra vonatkozó  ítélet ellen az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultunk, Vona Gábor alapító képviseletében idén júniusban nyújtottam be az egyesülési jog megsértése miatt a magyar állam ellen.

A kormányváltás után a Gárda ellen hozott jogkorlátozó jogszabályokat (lex Gárdák) nem helyezte a kétharmados többség hatályon kívül, sőt  a  Gárda viseletére emlékeztető viseletet és a feloszlatott szervezetben részvételt tiltó alkotmányellenes jogszabályokat törvényerőre emelték, sőt a büntetési tételeket is megemelték: 60 nap elzárás és 150 ezer forint pénzbírság is kiszabható.

Törvényjavaslatom (T/1213) napirendre emelését a kormánytöbbség már harmadszorra utasította el. Ugyanakkor kedvezően alakult az utóbbi időben a Gárdáért vívott jogi küzdelem: októberben jogerősen jogellenesnek minősítette a Fővárosi Bíróság a Bajtársiasság napjaként elhíresült tavaly július 4-én Erzsébet téren tartott tüntetés rendőri szétverését (emiatt kárigény érvényesíthető, ennek érdekében rövidesen közlemény kerül közzétételre), jogerősen megszüntették Vona Gáborral szemben egyesülési joggal való visszaélés miatt a tavaly augusztus 22-i szentendrei gárdistaavatás miatt indított büntetőeljárást, nem jogerősen pedig megszüntették a Kiss Róbert és két gárdistatársával szemben szintén egyesülési joggal visszaélés miatt indított büntetőeljárást. Megtisztelő, hogy mindhárom ügyben eljártam jogi képviselőként. Az utóbbi döntés valóban iránymutató jelentőséggel mondja ki azt, hogy nem lehet a formális hasonlóságok miatt  egyesületet feloszlató ítélet  hatályát önkényesen  nem lehet olyan  szerveződésekre kiterjeszteni, amelyek nem jogutódjai a feloszlatottnak és nem is lehet rájuk olvasni a feloszlatás alapjául felhozott okokat.

Elismerés mindazon bátor hazafiaknak, akik most úgy döntöttek, hogy folytatják értékes nemzetmentő tevékenységüket, továbbiakban is számíthatnak rám és minden jogvédőre.

Kapcsolódó cikk:

Tags: