"Te rabláncon vagy, Budaházy viszont szabad!” - A politikai foglyokért tüntettek (videókkal frissítve)

A rendőrség ismét túlkombinálta a nemzeti radikális oldal tüntetésére való felkészülést, és csaknem az egész budapesti állománnyal kivonult a Szentkirályi utcába a Fidesz székháza elé. Ugyanis itt szervezett demonstrációt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a politikai foglyok szabadságáért.

„Budaházy, Budaházy! Orbán takarodj! Orbán, Gyurcsány egykutya! Szabadságot a politikai foglyoknak!”- skandálta az összegyűlt tömeg. A rendezvény hangulatát a Romantikus Erőszak frontembere, Sziva Balázs alapozta meg.

Majd Budaházy Edda szólt az egybe gyűletkhez  és elmondta: reméli, csak egy végzetes félreértés, hogy testvére immáron másfél éve börtönben van.  Leszögezte:  ad még egy utolsó esélyt a Fidesznek, megfogalmaz még egy utolsó felhívást.

Morvai Krisztina, Európai Parlamenti képviselő mikor megtudta, hogy a Fidesz székháza előtt lesz a demonstráció, megfogalmazott egy levelet, mely így kezdődik: „Kedves fideszes politikus!” Leírta: a fideszes politikusoknak szembesülniük kell azzal, hogy nem szolgálhatnak két úrnak: a nemzetnek és a nemzet eltipróinak. A politikus levelében felszólította őket: döntsék el kinek az oldalán állnak. „Te rabláncon vagy, Budaházy viszont szabad”- folytatta. Szavait azzal zárta: „A magyar ember legyen akárhány éves, asszony vagy gyermek, soha nem adja fel!”

„Szabadságot Budaházynak és Szaszkának”- így köszönt el az összegyűltektől.


Dr. Gaudi- Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője nem tudott jelen lenni a tüntetésen, de küldött levelet, melyben leírta: senki nem gondolta volna, hogy fél évvel a kormányváltás után a politikai foglyok még mindig börtönben lesznek. Hozzátette: ez sok mindent elárul a jelenlegi rendszerről. Budaházy és Szász Endre ügye már az új legfőbb ügyész kezében van, így sorsuk az ő felelőssége. Végül megjegyezte: a védelem a helyén van és felkészült a bírósági szakaszra. A gyarmatosítás ellen és a nemzetért ki kell állni. Követeli, hogy töröljék el a politikai foglyok elleni koncepciós eljárást és kezdődjön meg végre a valódi elszámoltatás.

Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője megjegyezte: a Fidesz nem mer szembenézni a problémákkal, elbújik az általa uralt média és hatalom mögé. Hozzátette: a Fidesz bűne az, hogy a politikai foglyok még mindig börtönben vannak, hiszen egy tollvonással kiengedhetné őket. Ráadásul körülményeik a börtönben, nemhogy javulnak, de egyre csak romlanak. Példaként hozta fel: annak ellenére, hogy ő képviselő, nem beszélhetett Szász Endrével a börtönben. Majd elmondta: az ország minden fideszes székháza elé terveznek tüntetést a jövőben.


Toroczkai László, a HVIM elnöke elmondta: a Fidesz különböző nemzetközi oligarchiáktól függ. Megjegyezte: Schmitt Pál, köztársasági elnök áprilisban dönt a politikai foglyok kegyelmi kérvényéről. Végül megjegyezte, ha ez a kormány el akarja taposni a nemzeti oldalt, akkor az ellenállás erejét meg kell sokszorozni.


barikad.hu

Tags: