Szatmárnémetiben részt vettem a Jobbik európai parlamenti képviseleti irodájának megnyitóján

Felemelő érzés volt megtapasztalni a az összetartozás érzését Szatmárnémetiben május 7-én, ahol részt vettem európai parlamenti képviselőtársaim közül Morvai Krisztinával és Szegedi Csanáddal, országgyűlési képviselőtársaim közül Apáti Istvánnal, Gyüre  Csabával és Szávay Istvánnal a Jobbik európai parlamenti képviseleti irodájának megnyitóján.

A megnyitóról készült hangképes összefoglaló:

A megnyitón több tucat érdeklődő jelent meg, kiemelt sajótnyilvánosságot kapott az ügy. Az RMDSZ a szélsőjobb aggályt keltő előretöréséről vízionált, a helyiek azonban hatalmas lelkesedéssel fogadták a kezdeményezést. A belvárosban található irodát egy nemzeti elkötelezettségű magyar hölgy ajánlotta fel a célra és jobbikos összefogással rövid idő alatt káprázatosan elegáns irodává újították fel. Az iroda misszója, hogy a segítse a partiumi magyarságot önrendelkezési törekvéseiben, információt és segítséget adjon minden olyan ügyben a magyaroknak, amelyben európai parlamenti, európa tanácsi vagy országgyűlési szinten válasz és megoldás adható és fórumot ad a nemzeti érzelmú helyi magyarságnak az egymással való találkozásra és rendszeres fogadóórák keretében meghallgassa az elszakított sorban élő magyar testvéreink véleményét, panaszait.

A megnyitót követően fogadóórát tartottam képviselőtársaimmal együtt, ennek során érdeklődés nyomán tájékoztatást adtam a magyar állampolgárság visszazerzésének lehetőségéről. Egybehangzóan panaszkodtak többen a magyar nyelvhasználat visszaszorulásáról mind hivatalos helyeken, mind pedig kereskedelmi egységekben, boltokban. Fiatalok az életlehetőségek beszűküléséről, munkahelyek szűkösségéről, a korrupció terebélyes jelenlétéről és a bűnözés terjedéséről. Fontos bástyája lesz az iroda a magyar önrendelkezési törekvéseknek Partiumban, amely a Szegedi Csanád EP-képviselő marosvásárhelyi irodája és Kovács Béla EP-képviselő beregszászi irodája mellett a harmadik jobbikos Kárpát-medencei iroda.

Gaudi-Nagy Tamás
országgyűlési képviselő