Rendkívül hatásos angol infografika az erdélyi autonómiáról

Az Erdélyi Magyar Néppárt nemrégiben egy rendkívül hatásos angol nyelvű infografikát állított összes az erdélyi autonómiáról, amely jelentős segítséget adhat az erdélyi magyar és székely autinómia-törekvések érdekében kifejtendő lobbitevékenységhez, amelyet az Európa Tanácsban és az Európai Unióban folytatok és amelyet javaslok mindenkinek terjesztésre.



Két hiányérzetem azért van: előnyös lett volna néhány kép a gyönyörű Erdélyről, a tájról és az épített örökségről, továbbá egyetlen szó sem esik a székelyek önrendelkezési törekvéseiről, márpedig tudjuk, hogy Erdélyben jelenleg a 700 ezres lélekszámú székelység világosan megfogalmazta és letette az asztalra a területi autonómia iránti igényét az Autonómia Statutúmban, amelyet eddig a román törvényhozás már többször elutasított és amely igényt a Székely Nemzeti Tanács, a székelyek önszerveződő közössége jelenít meg és képvisel.

Legyünk ott minél többen a Székelyek Nagy  Menetelésén október 27-én, én is megyek, mutassunk erőt és elszántságot, együtt úgyis kivívjuk az önrendelkezést ! A jövő vasárnapra meghirdetett Székelyek Nagy Menetelését pedig a Dunán és a Kossuth Rádióban is élőben közvetítik.

Első székely menet

Izsák Balázs: Felhívás a székely fiatalokhoz

A remek infografika mellé ajánlom megnézni ezt a csodás zenés-videós összeállítást Székelyföldről !

Barátsággal:
Gaudi-Nagy Tamás