Nyílt levél Steiner Pálnak

Meglehet, rossz néven veszed, hogy sem úrnak nem tudlak szólítani, és még csak magázni sem vagyok képes téged. De vedd figyelembe, hogy neked, mint a hazánkat kiárusító, hazaáruló és korrupt, MSZP-nek nevezett bűnszövetkezet egyik tagjának, semmiféle megbecsülés és tisztelet nem jár. Ezen kívül pedig, nyilvános megszólalásaid alkalmával eddig is számtalan alkalommal bizonyítottad be döbbenetes ostobaságodat. Hogy milyen mértékű sötétség uralkodik a fejedben, azt a Gaudi-Nagy Tamás elleni feljelentéseddel most sikerült ismételten nyilvánvalóvá tenned.

Steinernek a szörnyemlékmű szentTegyük fel, mondjuk, hogy Gaudi-Nagy Tamás elhiszi a hivatalos holokauszt-történet napjainkban éppen aktuális változatának hitelességét. (Ezt a mondatot nyilvánvalóan nem érted, megmagyarázom: állandóan változik a hivatalos holodogma, amit ugyanis ma hirdetnek, mint cáfolhatatlan igazságot, az alig hasonlít arra, amit például te az iskolában tanultál.) De bárki, aki fenntartás nélkül elfogadja a ma érvényes holodogmát, teljes joggal felteheti a kérdést: 66 év elteltével miért kell még mindig kárpótlást fizetni az úgynevezett holokausztot túlélőknek? Ha te például kijelentenéd, hogy a kommunizmus áldozatainak nem kell kárpótlást fizetni, akkor ezzel tagadod-e a kommunizmus bűneit? Hülyeséged oly mértékben nyilvánvaló, hogy a feljelentésedre nem is érdemes több szót vesztegetni.

De tudod mit? Felteszek neked néhány kérdést a holokauszttal kapcsolatban, hátha megtörténik a csoda, és elkezdesz tanulni és gondolkodni végre. Tudom, persze, ha valaki évtizedeken át szajkózza azokat az eszméket és véleményeket, melyeket a befolyásos és vezető állású emberek helyesnek tartanak, akkor egy idő után elszokik az önálló gondolkodástól. Tudod, Pali, az ember amúgy értelmes lény, és létezik olyan, hogy valaki használja az eszét, és nem fogadja el kritika nélkül az éppen üdvözítőnek kikiáltott ideológiákat és világnézeteket. Ezen kívül pedig, nem tudom, hallottál-e róla, de a történelmet is lehetséges többféle szempontból értékelni. Tudsz például arról, hogy milyen viták zajlanak ma is a történészek körében például a kiegyezés értékeléséről, vagy éppen arról, hogy milyen okok vezettek a 48-as szabadságharc bukásához? A példákat még tovább sorakoztathatnám, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy képes vagy követni egy hosszadalmas gondolatmenetet. Tudod, Pali, a holokauszt is egy történelmi esemény, melyet lehetséges különböző nézőpontokból megközelíteni. És lehetséges bizonyítékokat kérni arra nézve, hogy a holokauszt ma érvényes hivatalos változata valóban megfelel-e a történelmi tényeknek. Aki pedig ilyen kéréssel előáll, illetve esetleg vitatni merészeli bizonyos történészek állításainak hitelességét, nem követ el bűncselekményt. És ha hisztériázni kezdesz, és feljelentesz, akkor sem.


Pali és a haverok

Pali, ide hallgass, ajánlatom a következő: felteszek neked néhány kérdést a holokauszttal kapcsolatban. Ne aggódj, látva mérhetetlen tudatlanságodat, nem megyek bele bonyolultabb részletekbe. Vedd úgy, hogy megpróbálok segíteni neked, hátha fény gyullad koromsötét fejedben. Ugyanis neked halvány fogalmad sincsen arról, mi is az a holokauszt. Nem szép hát, ha feljelentesz valakit azért, mert tagadja azt, amiről neked gőzöd sincs. Ha pedig az alábbi kérdésekre nem vagy képes értékelhető válaszokat adni, vond vissza feljelentésedet, és azonnal kérj bocsánatot Gaudi-Nagy Tamástól.

1. Pali, mit gondolsz, készítettek a megölt zsidók holttesteit felhasználva szappant, illetve lámpaernyőt a nácik? Ha nem, akkor miért állították egészen 1990-ig „hivatalosan” is, miért tanították az iskolákban is, hogy igenis létezett az emberi zsírból készített szappan és az emberbőrből készült lámpaernyő?

2. Pali, mi a véleményed, miért állította olyan sok szemtanú, hogy látott gázkamrákat Buchenwaldban, Bergen-Belsenben és Dachauban, sőt, más németországi táborokban is, amikor 1960. augusztus 19-én Martin Broszat, a Müncheni Jelenkorkutató Intézet munkatársa, egy a Die Zeit című lapnak írt levelében a következőket írta: "Sem Dachauban, sem Bergen-Belsenben, sem Buchenwaldban nem gázosítottak el sem zsidókat, sem más foglyokat... A zsidók gázzal történő tömeges megsemmisítése 1941-42-ben kezdődött, és kizárólag néhány, gondosan kiválasztott, a megfelelő technikai berendezésekkel felszerelt helyen történt elsősorban a megszállt Lengyelország területén (de sehol a Német Birodalomban), mégpedig Auschwitzban, a Bug melletti Sobiborban, Treblinkában, Chelmnoban és Belzecben." Válaszolj arra, te lángész, hogy vajon mennyivel szavahihetőbbek az auschwitzi gázkamrákról beszámoló szemtanúk, mint azok, akik a dachaui vagy a bergen-belseni gázkamrákról (és légkalapácsos, elektromos áramos, vízbefojtásos kivégzésekről) hazudoztak?

3. Hosszú évtizedeken át azt hirdették és tanították az iskolában - valószínűleg teneked is -, hogy 4 millió foglyot végeztek ki Auschwitzban. Nyilván nem hallottál róla, de 1990 körül a hivatalos holokauszttörténészek arról kezdtek értekezni, hogy a valós áldozati szám 1,5 esetleg 1,1 millió lehet. Még az auschwitzi emléktáblákat is kicserélték 1995-ben, melyeken immár az áll, hogy 1,5 millió foglyot öltek meg a nácik Auschwitzban. Erre sincsen persze bizonyíték, ráadásul van olyan hivatalos történész, aki szerint 1 milliót sem éri el a valós áldozati szám - és ők sem mind gázkamrában haltak meg. Próbáld meg egy kicsit használni a berozsdásodott agytekervényeidet, Pali: meg tudod magyarázni, miként lehetséges, hogy noha „hivatalosan” 4 millióról 1,5, sőt 1,1 millióra csökkentették az Auschwitzban életüket veszített zsidók számát, ennek ellenére a 6 milliós összáldozati szám mégsem változott?

4. Tudsz-e arról, Pali, hogy sem magától Adolf Hitlertől, sem más nemzetiszocialista vezetőtől származó egyetlen egy olyan írásos parancs nem került elő, melyben a zsidók gázkamrákban vagy bármely más módon történő kiirtását rendelték volna el?

5. És végezetül: hogyan egyeztethető össze a vélemény- és szólásszabadsággal, valamint a kutatási szabadsággal, egyáltalán az általad is annyit emlegetett demokráciával, hogy aki a fenti kérdéseket megfogalmazza, bűncselekményt követ el?

Ha esetleg felkeltettem érdeklődésedet a téma iránt, és kíváncsi vagy a történelmi igazságra, akkor a holokauszt hivatalos történetének súlyos ellentmondásairól további információkat szerezhetsz be a Kuruc.infón lezajlott két holokauszt-vita alapos elolvasása révén. Készülj fel arra is, hogy számos további kérdésbe fogsz belebotlani, melyekre a hivatalos holotudósok sem tudnak kielégítő válaszokat adni. Rajta, Pali, kezdj el művelődni, tanulni és gondolkodni! Még talán neked sem késő.

Perge Ottó

Tags: