MTI: Morvaiék feljelentéssel akadályoznák a 2006-os események elévülését

Büntetőfeljelentést tesz Polt Péter legfőbb ügyésznél pénteken Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) ügyvivője, jobbikos országgyűlési képviselő, valamint Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője - jelentették be pénteken az ellenzéki politikusok.

Gaudi-Nagy Tamás hangsúlyozta: amennyiben jövő hétfőig nem gyanúsít meg senkit a nyomozó hatóság, akkor elévülnek az öt évvel ezelőtt, 2006. szeptember 19. és 21. között történtek. A politikus éppen ezért a feljelentésben felkéri Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy utasítsa a katonai ügyészséget a 2006 szeptemberi eseményekben részt vevő rendőri parancsnokok meggyanúsítására elöljárói intézkedés elmulasztásának gyanúja miatt.

Morvai Krisztina felháborítónak nevezte, hogy az ügyészség öt év alatt nem gyanúsított meg egyetlen rendőri vezetőt sem az MTV-székház 2006-os ostromát követő "embervadászatokkal" kapcsolatban. Az EP-képviselő hangsúlyozta: az NJSZ és a sértettek eddig is több tucat feljelentést tettek az öt évvel ezelőtti eseményekkel kapcsolatban, de ha ezt nem is tették volna, az ügyészségnek akkor is hivatalból eljárást kellett volna indítania.

Morvai Krisztina hozzátette azt is: közeledik október 23-a, amikor a 2006 október 23-i jogsértések is elévülnek, és ezzel a mostani feljelentéssel erre szeretnék felhívni a hatóságok figyelmét.

MTI