MTI: "A gyurcsányi diktatúra legvéresebb időszaka" - a Jobbiknak van egy ötlete

A 2006-os őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések semmissé tételéről szóló törvény elfogadása a Jobbik szerint szükséges, de nem elégséges a törvénysértések helyreállítása érdekében - jelentette ki Gaudi-Nagy Tamás keddi sajtótájékoztatóján

A 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról szóló törvény általános vitáját kedden délután kezdte meg az Országgyűlés. Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a 2006-os őszi események a "gyurcsányi diktatúra legvéresebb időszakát" jelentik, de a 2002 és 2010 közötti időszakot is jellemezték "az ilyen típusú, a hatalom megtartása érdekében a magyar ellenállást elnyomó törekvések". Éppen ezért a Jobbik azt kezdeményezi, hogy a semmisségi törvény hatályát terjesszék ki 2002-2010-re.

Emellett az ellenzéki párt azt is kezdeményezi, hogy külön törvényben azoknak is közkegyelmet adjon a parlament, akik "cselekedeteikkel a magyar szabadság megvédelmezését szolgálták". Kérdésre válaszolva Gaudi-Nagy Tamás megerősítette: javaslatuk szerint Budaházy György is közkegyelmet kapna. Sajtótájékoztatóján a jobbikos képviselő arról is beszélt, hogy az alkotmányozási folyamatból két fontos lépés hiányzik: a magyar történeti jogfolytonosság kimondása és a történeti alkotmány helyreállítása.

mti