Mi értelme volt annak, hogy a Jobbik bekerült a Parlamentbe?

Gaudi-Nagy Tamás és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselői tartottak lakossági fórumot március 22-én, Békásmegyeren. A rendezvény elején Szanyó Miklós, jobbikos önkormányzati képviselő tartott beszámolót képviselői munkájáról. Kitért a helyi lap működésére is, mely öt éve sem előzetesen, sem utólag nem ad hírt a kerület legnagyobb ingyenes rendezvényéről, a Jobbik óbudai majálisáról.

Z. Kárpát Dániel a devizahitelesek védelmében tett jobbikos erőfeszítésekről, a kilakoltatási moratórium lejártáról és eszközkezelőről is szót ejtett. Mint azt Z. Kárpát Dániel elmondta, a kormány szociális szövetkezeteket hozott létre, melyek munkáját már a megalakulásuk pillanatában ellehetetlenítették azzal a döntésükkel, hogy a szövetkezet soraiba kötelező cigány tagot is felvenni.

Gaudi-Nagy Tamás beszámolóját azzal kezdte, hogy a fórumnak akár azt a címet s adhatták volna a szervezők; mi értelme volt annak, hogy a Jobbik bekerült a Parlamentbe? Amellett,hogy a kormánykoalíció gyakorlatilag lohol a Jobbik programja után, átvesz abból dolgokat, sikerült például a Tescó és a többi multi ellen kiszabható büntetési felső határt 100 millióról 5 milliárd (!) forintra felemelni. A Országgyűlés legaktívabb képviselője véget nem érően sorolta a példákat, a cukoripar szétrablóinak felelősségre vonásától (12 cukorgyárunkból 1 maradt meg, a magyar cukorfogyasztás 2/3-át importból fedezzük) egészen az áldozatvédelem kiszélesítésééig, mely által jobbikos kezdeményezésre sikerült beemelni a tulajdon elleni szabálysértések áldozatait is a programba.

A fórum a nagyszámú hallgatóság kérdéseinek megválaszolása után, a Himnusz és a Székely himnusz eléneklésével zárult.