Magyar Sziget beszámoló

Gaudi-Nagy Tamás beszámolója Magyar Szigeten augusztus 6-án a jogvédelemről és a parlamenti munkáról tartott előadásáról, illetve a fiaival és a Kugli együttessel együtt adott nagysikerű koncertről

A Magyar Sziget évről-évre az elkötelezett, nemzetben gondolkodó magyar fiatalok hagyományos találkozója. Zene, kultúra, hagyományápolás és közösség építésre nyílik kiváló lehetőség több napon keresztül. Idén is meghívást kaptam erre a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett hiánypótló rendezvényre, és ennek keretében augusztus 6-án kiemelkedő érdeklődés mellett előadást tartottam délután a nagysátorban a nemzeti önvédelem aktuális kérdéseiről., majd koncertet adtunk a Kugli együttessel.

A koncertről készült képek itt láthatók, a felvétel pedig itt tekinthető meg.

Az előadás keretében immáron a Jobbik frakcióban munkálkodó országgyűlési képviselőként tekintettem át a hallgatósággal együtt a nemzetépítés és a nemzetvédelem időszerű kérdéseit, különös hangsúlyt helyezve az országgyűlési választások következtében beállt kedvező fejleményre, amelynek során 47 nemzeti radikális képviselő jutott be a magyar országgyűlésbe, és ott az első két hónapban emberfeletti munkát végezve mutattunk példát arra, hogy miként lehet keményen, határozottan és következetesen nemzeti érdekeket képviselni az Országgyűlésen belül.

Megvilágítottam azt, hogy a kétharmados többséggel rendelkező kormánytöbbség egyes látványos, és valóban nemzetstratégiailag is fontos jogszabályok meghozatala mellett (állampolgársági törvény, nemzeti összetartozás törvény, lex turul, osztálykirándulások határon túlra stb.) számos intézkedésével és törvényalkotásával a magyar alkotmányosság elmulasztotta a történelmi jogfolytonosság helyreállítását, elmulasztotta a devizahitelesek azonnali megvédését, és egyúttal egy olyan hatalmi rendszer kiépítésében kezdett, amelybe láthatóan nem kívánnak beleszólást engedni a nemzeti elkötelezettségű, nemzeti radikális ellenzéknek sem.

Fellibbentettem a fátylat a sokszor maratoni és heroikus küzdelmet jelentő bizottsági munkáról, alkotmánybizottsági és emberi jogi bizottságban folytatott küzdelmekről, ill. az országgyűlési általános és részletes viták mindennapjairól, amelyek sokszor keserűen bizonyítják azt, hogy a Fidesz-KDNP többség sok esetben csak szavakban beszél a változásról, minden ellenkező híresztelés ellenére az országban forradalom nem volt. Forradalom 2006. őszén volt, amelyet a Gyurcsány-diktatúra fegyveres erővel levert, utána megtorlások következtek, amelyek mai napig tartanak. Szerencsére a 2006. őszi áldozatok kártalanítása jórészt a nemzeti és civil jogvédő munka szívós és következetes ellenállása miatt megkerülhetetlen feladata volt az országgyűlésnek, azonban közkegyelem kérdése még nem nyert támogatást, és a nemzeti önrendelkezést is csak akkor lehet visszanyerni, ha a három „szent tehén”-hez hozzányúl a magyar állam: az államadósság, a multinacionális cégek rémuralma, illetve a transzatlanti szervezetek feltétlen kiszolgálása.

Részletesen beszéltem Budaházy György és társai, azaz a Hunnia csoport 18 tagja elleni politikai koncepciós büntetőeljárásról, amelynek során még mindig hárman előzetes letartóztatásban vannak, Budaházy György, Szász Endre, és Somogyi József. Az eljárás tökéletesen bizonyítja azt, hogy az ’50-es évek legszégyenteljesebb időszakát idéző sztálinista módszerekkel próbálják terroristaként beállítani ezeket a hazafiakat, akik a gyurcsányi önkény ellen küzdöttek, és paradox, és elfogadhatatlan helyzet az, hogy míg Gyurcsány és társai szabadlábon pöffeszkedhetnek a parlamentben, addig Budaházy György és társai ellen rendkívül súlyos vádakat, gyanúsításokat tartalmazó büntetőeljárások folynak, illetve Gyuri már egy éve és két hónapja előzetesben van.

Budaházy György azonban nem adta föl, és töretlen, elszánt hite és társainak kitartása bíztatást ad arra, hogy az eljárásban, amelyben most már iratismertetésre is sor került, és látható, hogy igazából jogszerű bizonyítékként elfogadható bizonyítékokra nem bukkantak a hatóságok, bűnösségüket nem lehet megállapítani, mindezért a koncepciós eljárások leállítása, és szabadlábon bocsátásuk az egyetlen elfogadható lépés. Az új „ forradalmi kormány” legitimitása percek alatt szétporladhat, amennyiben nem hat oda, hogy ezt a koncepciós pert leállítsák, amely egyértelműen rávilágít a mai napig elmaradt rendszerváltás szükségességére.

Bemutattam azt a dvd-t, amelyet Morvai Krisztinával közösen állítottunk össze. Két dokumentumfilmet tartalmaz, amelyik közül az egyik Budaházy címmel nemrég, júliusban készült el és Budaházy György politikai pályafutását és az ellene irányuló eddigi koncepciós eljárásokat mutatja be 15 percben, másrészt pedig a Magyar Guantanamo c. dokumentumfilm, amely a több mint egy éve tartó büntetőeljárás elképesztő eljárási törvénysértéseit dolgozza föl. A dvd tartalmazza még a 2010. február 5-én tartott Budaházy-bizottság sajtótájékoztatóján előadott ismertetésemet Budaházy György ellen 2002 óta a mai napig politikai okokból indított 13 büntető és szabálysértései eljárás történetét, egy júniusban készített egy órás börtöninterjút Budaházy Gyurival, amely miatt, akkor még nem tudhattam, kamarai fegyelmi eljárást kezdeményezett ellenem a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, és az illetékes ügyész. Az eljárásnak természetesen ezúttal sincsen alapja, hiszen védőként folytathattam jogszerűen konzultációt az ügyvédi beszélőn Gyurival a váci börtönben, arra jogszerűen vihettem be a diktafonomat, ott jogszerűen készíthettem felvételt, azt jogszerűen vihettem ki, és miután rendelkezésemre áll Budaházy György írásbeli hozzájárulása a védői titok alóli feloldásra, így azt jogszerűen hozhattam saját legjobb tudomásom szerint adott esetben akár nyilvánosságra is. Ezt tiltó konkrét szabály nincs. Mindennek ellenére most a fejemet követeli ezért a tettért a Büntetés-végrehajtási Parancsnokság. Hozzá kell tenni, hogy ezen börtöninterjú a Szent Korona Rádión, illetve a Napiász Online.hu-n történt megjelenését követően a sajtó nyilatkozási tilalom fenntartása értelmetlenné vált, és így kénytelen volt ezt követően röviddel a hatalom engedélyezni azt, hogy a Hír TV interjút készíthessen Gyurival, ami le is ment a Célpontban, egy közel 20 perces interjú formájában. Ezt követően több más sajtószerv is megkapta az interjú engedélyt. Tehát feloldották, sikerült áttörni ezt a tilalmat.

A dvd utolsó darabja pedig a Kugli együttessel közös fellépésemről készült koncertfelvétel, amelyet 2010. március 20-án rögzítettek a Petőfi Csarnokban, és a Számmal jelzett ember c. számot tartalmazza, amelyet az együttes Budaházy Gyurinak ajánlott. 30 évvel ezelőtt íródott, de minden szava és sora mintha Gyuriról és társairól szólna.

A dvd iránt rendkívül nagy érdeklődés mutatkozott, megkértem a hallgatóságot, hogy mindenki tekintse hazafias kötelességének, hogy nemcsak hogy hazavigye és megnézze, de azt baráti, ismerősi körében mozgalmi körökben terjessze, rendezzenek filmvetítéseket, beszéljenek róla és kormánypárti képviselőket keressenek meg annak érdekében, hogy szóba álljanak ezen emberi jogsértés tárgyában, hiszen a nemzetközi jog előírásait figyelembe véve Budaházy György egyértelműen politikai fogolynak tekinthető, hiszen ezt az eljárást politikai tevékenysége miatt indították. Rendkívül kirívó eljárási törvénysértések történtek, akár házkutatások, akár az előzetes letartóztatás meghosszabbítása körében, és rendkívül súlyos gyanúsításokat fogalmaznak meg, és a cél az, hogy kivonják a forgalomból. Az előadás végén rövid részletet játszottam le a Gyurival készült börtönbeszélgetésből, illetve ezt követően Budaházy Gyuri felesége és gyerekei dedikálták a dvd-t a nagyszámú érdeklődőnek.

Délután 5 óra körül került sor a Kugli együttes nagysikerű koncertjére (www.kuglirock.hu). Ez a zenekar már 30 éve jelen van a magyar zenei palettán, igazi magyar rockzenét játszik. Zenéjük igazi tiszta rockzene, amelyet magyar nyelven, saját számok előadásával hitelesítve adnak elő, tiszta hard rock angzás jellemzi őket rendkívül igényes kivitelben. Az a megtisztelés ért részükről, hogy az országgyűlési kampány időszakában, miután az együttes rákospalotai, felajánlották segítségüket.

Jól sikerült, felejthetetlen közös koncertet adtak, amelyen magam is felléptem ritmusgitárral, és most az együttes tiszteletbeli ritmusgitárossá választott, ennek nyomán a produkciójukból három számban magam is gitároztam. A Budaházy Gyuriról szóló, Számmal jelzett ember c. számot, a Petőfi Sándor örökbecsű verseit feldolgozó Feltámadott a tenger c. számot ill. a rendkívül lírikus és hangulatos Hajnalodik c. számot. Ezt követően léptek színpadra a fiaim, a 9 éves Bálint, aki furulyázott és énekelt, ill. a Megbukott a Gyurcsány-rezsim c. rock and roll-ban dobolt, ill. 7 éves Nándor fiam, aki pedig a Magyarország ill. a Rózsavirág c. számban dobolt nagy közönségsikert kiváltva a Kugli együttes kíséretében. A Szent Korona Rádió sátra zúgott, visszhangzott a jól ismert nemzeti rock slágerek refrénjeitől, úgy mint pl Kárpátokból zengjen az egész világnak, hogy nincsen párja a mi hazánknak. A Számmal jelzett ember refrénje is mindenki számára megüzente a hitet, hogy a szabadulás és az igazságtétel közelít, előbb-utóbb ennek bekövetkezésére utal: „a Számmal jelzett ember vagyok, de ítélni én fogok.”

dr. Gaudi-Nagy Tamás