Le az emlékművekről az önkényuralmi jelképekkel! (Videó)

2012. november 19-én, az egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmával összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslat (itt megtekinthető: T/7757) záróvitájában Gaudi-Nagy Tamás képviselőtársával, Novák Előddel (Jobbik) közösen nyújtott be egy zárószavazás előtti módosító javaslatot (ide kattintva elolvasható: T/7757/21).

Gaudi felszólalásában az Alaptörvényben megfogalmazott törvényi tényállásra hivatkozva, miszerint új rendszert épít a jelenlegi hatalom, gyökeresen mást szeretnének csinálni, kijelentette: akkor azt legalább azokban a pontokban hajtsák végre és használják föl, ahol ennek meglenne a törvényes lehetősége.

A közel ezer szovjet emlékművet, mely a szégyenteljes Vörös Hadsereg emlékét dicsőíti, végre el lehetne takarítani. Gaudi lelkiismereti kérdésnek nevezte az önkényuralmi szimbólumok, szobrok, alkotások köztéri eltávolítását. A valódi elszámoltatáshoz viszont nagyon sok munkát kell végezni, mert a mai napig itt élnek köztünk a kommunista utódok.

 

Novák Előd és Gaudi-Nagy Tamás zárószavazás előtti módosító javaslatát a jobbikos képviselőkön kívül támogatták: IDE kattintva megtekinthető. A tartózkodó képviselők listája IDE kattintva látható. A hazaáruló, a megszálló vörös horda dicsőségét hirdető emlékművek köztéren tartásában a kommunista utódpárti képviselőkkel hazaáruló módon együtt szavazó képviselők névsora ITT.

Kapcsolódó:
Vita a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezésekről
A szovjet emlékmű megrongálói állami kitüntetést érdemelnének - frissítve
Nincs törvényi akadálya a szovjet emlékmű eltávolításának