A kormány kötelessége 2006 igazságát eljuttatni szerte a világba (videókkal)

Azonnali kérdést tettem fel ma Orbán Viktor miniszterelnökhöz az alábbi címmel: mit kíván tenni a kormány a 2006 őszi rendőrterror letagadó helleri hazugságok ellensúlyozása érdekében?

A felszólalást Szolzsenyicin idézettel kezdtem: "Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki nem mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja." Szolzsenyicin mondása nemcsak a kommunistákból átvedlett rablóprivatizáción milliárdossá hízott szocialistákra, de a liberális megmondóemberekre is tökéletesen áll. Emlékezetes, hogy Heller Ágnes a múlt héten Brüsszelben az Európai Parlamentben Morvai Krisztina kérdésére szemrebbenés nélkül belehazudva a világnak fikciónak nevezte a 2006-os rendőrterrort, tagadva, hogy lőttek és kínoztak volna embereket.

Sürgettem, hogy a kormány kötelessége, hogy 2006 őszének igazságát eljuttassa a világnak. Felhívtam ezért a kormányt arra, hogy kezdjen intenzív tájékoztatási kampányt arról, hogy mi történt 2006 őszén a külképviseletek bevonásával, az elkészült jelentések, jogerős ítéletek széles körű terjesztésével.

Számon kértem egyúttal azt, hogy a felelősségre vonás még mindig várat magára, nem látjuk az elszámoltatás kézzel fogható jeleit. Gyurcsány, Bene, Gergényi és társaik még mindig szabadlábon vannak. Most már végképp elkerülhetetlen, hogy a felelősök teljes körű elszámoltatása, közeleg az elévülési idő lejárta.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes válaszában vállalta, hogy a kormány erősíteni fogja tájékoztatási aktivitását 2006 ősze kapcsán, de a felelősségre vonás kapcsán csak annyit mondott, hogy a törvényesség kereteit be kell tartani.

Közben pedig ne felejtsük el: a bukott rendszer által gárdisták és nemzeti ellenállók (Budaházy György és társai) elleni koncepciós jellegű eljárások még mindig folyamatban vannak, miközben Gyurcsány, Demszky és társai még szabadon gyalázhatják a nemzetet.

Az azonnali kérdés felvétele itt látható:

Heller hazugsága: