A kommunizmus áldozataira emlékeztek Salgótarjánban és Pásztón

2012. február 24-én, az előzetesen beharangozottakkal ellentétben Gaudi-Nagy Tamás nem ifj. Hegedűs Lóránt református lelkésszel, hanem Hegedűs Lórántné Kovács Enikővel látogatott Nógrád megyébe. A legtöbb halálos áldozatot követelő 56-os sortűz helyszínéül szolgáló nógrádi megyeszékhelyen teltház fogadta a Jobbik országgyűlési képviselőit.

Kürti Zoltán, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökségi tagja a szervezők nevében köszöntötte a megjelenteket. Rövid áttekintésében az egykori Szabadság téri szovjet emlékmű ledöntéséről, a sortűz áldozatairól, végül Hadady Rudolf és Hargitay Lajos salgótarjáni nemzetőrök brutális meggyilkolásáról emlékezett.
 
 
Ezután Gaudi-Nagy Tamás ragadta magához a szót. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, az emberi jogi bizottság tagja a jogállamiság teljes hiányát hangsúlyozta a magyarországi kommunista diktatúrával kapcsolatban, példaként helyi ítéleteket hozott fel.
 
 
Hegedűsné Kovács Enikő egészen a tanácsköztársaságig ment vissza, melyet a kommunizmus magyarországi tesztelésének nevezett. A salgótarjáni rendezvény végén az egyik hozzászóló elmesélte a saját kálváriáját, mint említette a kínzói egyike mai is Salgótarjánban él. Gaudi-Nagy Tamás felajánlotta jogi segítségét, mint azt a jogvédő hangsúlyozta , bűn nem maradhat büntetlenül.
 
 
A megemlékezés a Salgótarjántól 20 km-re fekvő Pásztón folytatódott.Gaudi elmondta, szinte már hazajár Pásztóra, utalva a tavaly októberi pásztói lakossági fórumra. Pásztón is teltház, mintegy 65-70 fő fogadta a jobbikos képviselőket. A pásztói halálraítélt mártírok mellett most is visszatérő téma volt a helyi szovjet emlékmű ügye. Hegedűsné Kovács Enikő a Kossuth téri Károlyi szobort említette, majd Petőfi veretes soraival - Gaudi-Nagy Tamás is idézett a lánglelkű költőtől - utasította vissza a gyarmatosítást, ami most egy másik unió égisze alatt zajlik hazánk ellen.
 
 
A Jobbik előretörését jelzi, hogy a rendezvényt a kormányközeli és a balliberális médiumok is teljes elhallgattatásra ítélték Nógrádban, sem előzetesen, sem utólag nem jelent meg egy sor sem a két település írott és elektronikus internetes felületein, beleértve a megyei lapot is. Ez is mutatja, hogy a kommunista diktatúra áldozataira, egyáltalán a bolsevik elnyomásra ma is időszerű emlékezni.
 
Palócbetyár.com