A Jobbik rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez az Európai Bizottság diktátumáról

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és frakcióvezetője levélben fordult az összes parlamenti képviselőcsoport vezetőjéhez annak érdekében, hogy az Európai Bizottságtól kapott ultimátum lehetséges következményeit rendkívüli parlamenti ülésen vitathassák meg a képviselők.

Levelében kiemelte: Magyarország szuverenitását súlyos veszély fenyegeti. Túl azon a gazdasági és társadalmi válsághelyzeten, amivel szembenéz az ország, az Európai Unió brüsszeli központjától hazánk olyan fenyegető üzenetet kapott, amilyenre a szovjet csapatok kivonulása óta nem volt példa. Ellenzéki pártként a Jobbik maga is gyakran élesen bírálja a kormány és a parlamenti többség döntéseit, de az elfogadhatatlan, hogy külső hatalmi központokból akarja bárki is meghatározni Magyarország jövőbeli pályáját.

A Jobbik frakcióvezetője ezért kezdeményezi, hogy az Európai Bizottság által egyes jogszabályok visszavonására vagy módosítására önkényesen, diktátumszerűen kimondott egyhetes határidő lejárta előtt az Országgyűlés rendkívüli ülésen vitassa meg az ultimátum elfogadásának vagy elutasításának következményeit. A magyar választóknak joguk van ahhoz, hogy választott képviselőin keresztül is hangot adjanak véleményüknek, elvárásaiknak és megfogalmazhassák kérdéseiket. A magyar politikai élet átláthatósága és számonkérhetősége megköveteli a nyílt színi parlamenti vitát.

A Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja nem rendelkezik annyi képviselővel, hogy egyedül rendkívüli ülésnapot kezdeményezzen. Ezért Vona Gábor az összes frakció vezetőjét megkereste, hogy egyetértés alakulhasson ki a kezdeményezés indokoltságát illetően. Mint levelében fogalmazott: a magyar szuverenitás megőrzése nem lehet pártpolitikai kérdés függvénye.

Az előkészítő és egyeztető megbeszélés javasolt időpontja január 13-a (péntek) délelőtt 11 óra, helyszíne a Számvevőszéki és költségvetési bizottság parlament, főemelet 64. szám alatti tárgyalója.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

(Szent Korona Rádió)

Tags: