A haza ellen szavazni hazaárulás!

A Magyarországi támadások csúcsra járatódtak – fogalmazott Dr. Gaudi-Nagy Tamás, jobbikos országgyűlési képviselő, az Európa Tanács magyar parlamenti küldöttségének tagja hétfői sajtótájékoztatóján. A nemzeti párt hazaárulásnak tekinti, hogy hazai baloldali képviselők is igennel szavaztak a Magyarországot elítélő Tavares-jelentésre, ezért kivizsgálást sürgetnek. Az uniós visszaélésekről a párt saját jelentést készít.

gaui

Gaudi-Nagy Tamás szerint felháborító kettős mércével él az Unió

Gaudi-Nagy Tamás elmondta: Az Európai Tanács egyik vitája során benyújtott egy módosító javaslatot, ami arra irányult volna, hogy a közgyűlés üdvözölje a magyar alaptörvény azon rendelkezését, ami lehetőséget nyújt a kommunizmus bűnöseinek visszamenőleges büntethetőségére. Továbbá azt is el akarta érni a képviselő, hogy a közgyűlés mondja ki: 2002 és 2010 között emberjogi válsághelyzet volt, 2006 őszén pedig rendőrterror tombolt az országban.

A közgyűlés a javaslatokat nem támogatta, mert a svéd jelentéstevő az ellenzék kriminalizálásának vette azokat – tette hozzá a képviselő. Gaudi-Nagy Tamás szerint ez nyílt kettős mércét jelent annak tekintetében, hogy a magyar jogrendbe milyen gyakran akarnak belenyúlni az Unióból.

A tanács döntésére válaszul Eörsi Mátyás, a Demokratikus Koalíció képviselője közleményt adott ki, melyben demokratikus jogállamnak nevezte az gyurcsányista időszakot, majd jelezte: egy esetleges DK-kormány alatt ezen rendőri intézkedések megismétlődnének, ha ugyan olyan tüntetések lennének mint 2006 őszén. Gaudi szerint Eörsi kijelentésével megfenyegette a magyar polgárokat, hogy újra „szemkilövetőket” küldhetnének rájuk.

Magyarként hazaárulás!

A Tavares-jelentés kapcsán aláhúzta: az Európai Parlament jelentése semmilyen jogkövetkezménnyel nem járhat, ugyanis hasonlóhoz csak az Európai Tanácsnak lenne jogosultsága, annak is csak egy többfordulós, négyötödös és egyhangú támogatás mellett.

A képviselő elárulta, hogy a Jobbik egy jelentést fog készíteni, amely rá fog mutatni, hogy az Európai Unió hogyan, és milyen formában lépi túl a hatáskörét, milyen formában fenyegeti a nemzetállamokat.

Az Európai Parlamentben azonban nem csak külföldi, hanem magyar képviselők is megszavazták a Tavares-jelentést – hívta fel a figyelmet a jobbikos honatya. A négy szocialista képviselő (névszerint: Tabajdi Csaba, Göncz Kinga, Gurmai Zita, Herczog Edit) és Bokros Lajos ügyében a Jobbik kezdeményezi az Országgyűlés külügyi-, alkotmányügyi- és az európai ügyek bizottságánál a meghallgatásukat, ugyanis álláspontjuk szerint a jelentés elfogadása ebben az esetben hazaárulásnak tekinthető.

alfahir.hu