Gaudi: „Ha ilyen markánsan álltak volna ki 1990 óta, akkor nem itt tartanánk”

2013. december 17-én az új házszabályról szóló törvényjavaslat (T/13254) részletes vitájában dr. Gaudi-Nagy Tamás felhívta a figyelmet több meghatározó jelentőségű ajánlási pontra.

A rendfenntartással kapcsolatos javaslatok kapcsán elmondta, hogy ki kell iktatni az önkényességet, és véget kell vetni annak, hogy egy játszótérré alakuljon az Országgyűlés. Mint elmondta, nem a molinókat feltartókat kell sarokba állítani, mert ha a pulpitusfoglaláshoz hasonló keménységgel léptek volna fel a képviselők már ’90 óta, akkor nem itt tartana az ország.

A továbbiakban a képviselő részletezte, hogy szerinte milyen parlamentre volna szüksége az országnak, valamint bemutatta az intő ellenpéldát is a bizottságkerülő Kubatov Gábor személyében, aki egyáltalán nem szólalt fel, és mindössze egyetlen előterjesztést írt alá a ciklusban.

„Annyira irreálisan kiterjesztően értelmezik a Ház tekintélyének a védelmét, hogy közben elfelejtik, hogy az sérti a Ház rendjét, ha így bánnak a magyar polgárokkal, vagy a képviselőkkel” – folytatta felszólalását a radikális képviselő, rámutatva több felháborító esetre.

Gaudi kifejtette álláspontját arról is, hogy lehetne az Európai Parlament mintájára élő közvetítést adni a parlamenti és bizottsági munkáról, és akkor talán kevesebb szemtelenség történne, ráadásul ez a tájékoztatást is jelentősen szolgálná. 

Gaudi-Nagy Tamás sok további érdekes és megdöbbentő részletre kiterjedő felszólalása megtekinthető alább.