Gaudi-Nagy Tamás: Történelmi pillanat előtt állunk! Maradjon a magyar föld magyar kézben! (videókkal)

2012. december 12-én, Magyarország Alaptörvényének harmadik módosításáról szóló törvényjavaslat (T/9400)  vitájában a termőföld védelme érdekében az alkotmányos újraszabályozás fontosságára hívta fel a figyelmet Gaudi-Nagy Tamás. Történelmi pillanat elé érkeztünk - kezdte felszólalását a jogvédő képviselő, aki szerint a mostani vita történelmi felelősséget és alkalmat teremt arra, hogy a tavaly, 2011-ben az Alaptörvény vitája során benyújtott jobbikos módosító javaslatot, melyet akkor elutasítottak, most újragondolja az Országgyűlés.

A mostani módosító szándék Gaudi szerint egyértelműen arra utal, hogy a kormányzat szerint is újra kell gondolni (legalábbis a termőföldre vonatkozó részét) az Alaptörvényben foglalt alapokat. A jogvédő politikus Ángyán Józsefet és Turi-Kovács Bélát (mindkettő Fidesz) is megemlítette, mint akik szintén támogatják a termőföld sokkal szigorúbb védelme érdekében megfogalmazott jobbikos javaslatot.

Mindannyian számot fognak majd vetni azokkal a lelkiismereti kérdésekkel, melyek egy ilyen javaslat elutasítását jelentené - fogalmazott Gaudi -, majd reményét fejezte ki, hogy a képviselők nem fognak újra ,,ebbe az utcába belemenni", mely során korábban elutasították a magyar földet kellő védelembe helyező jobbikos javaslatot.  Gaudi szót ejtett a sokszor hivatkozott Európai Uniós csatlakozási szerződésről, mely hazánk számára kényszerpályát jelent, s amelyről nem térhetünk le, nem rendelkezhetünk nemzeti érdekeinknek megfelelően a termőföldről, hiszen az a tőkejavak szabad áramlása fejezetbe került, ami azt jelenti, hogy a nemzeti önrendelkezési jog számunkra mint olyan nem lehetséges. Ez Gaudi-Nagy szerint téves felfogás, mely abból fakad, hogy sokan a ránk kiszabott kényszerpályát elfogadnák.

A magyar termőföld a jelenlegi állapotában az egyik legértékesebb termőföld Európában, melyet sokan tudnak. Ennek egyenes következményeként már meg is indult a termőföldünk külföldiek általi felvásárlása, igaz egyelőre eddig erre pusztán zsebszerződéseken keresztül volt lehetőségük. Amennyiben ez a jelenség 2014 májusától teljes egészében felszabadul, az addigi védelmi lehetőségek elvésznek, akkor világosan kell látnunk, hogy a piaci viszonyok között olcsó, de annál kiválóbb magyar termőföldet hektárszámra fogják felvásárolni a külföldiek.

Gaudi-Nagy Tamás szerint nem csak az Alaptörvény vonatkozó részét, hanem az Európai Uniós csatlakozási szerződést is haladéktalanul újra kellene vizsgálni. Itt az ideje, hogy a magyar kormány vállalja fel a teljes, frontális küzdelmet a magyar termőföldért az Európai Unióval. Ez az a frontvonal, melyből semmilyen körülmények között nem szabad engedni.

Ne döntsenek a nemzet ellen, ne döntsenek a termőföld ellen! - kérte Gaudi az Országgyűlés tagjaitól.
A teljes felszólalás anyaga vágatlanul alább: