Gaudi-Nagy Tamás felszólalásai az új Polgári Törvénykönyv hatályba nem lépéséről szóló törvényjavaslat vitájában (2010.06.29.)

Az Országgyűlés június 29-én kedden folytatta le a Polgári Törvénykönyvről szóló 2009. évi CXX. törvény hatályba nem lépéséről, valamint az ezzel összefüggő törvénymódosításokról szóló törvényjavaslat általános vitáját. A javaslat itt olvasható.

Gaudi-Nagy Tamás több alkalmommal mint gyakorló ügyvéd és mint nemzeti jogvédő több alkalommal szólalt fel a vitában.

Felszólalásaiban szó volt a Polgári törvénykönyvnek az életviszonyokra és jogásztársadalomra gyakorolt meghatározó jelentőségéről, a sérelemdíjról, a civil szervezetek feletti túlzott ügyészi jogkör szűkítésének szükségességéről, a jóhírnév sajtóval szembeni védelmét szolgáló szabályok erősítéséről, a közvagyont érintő semmis szerződés esetén a jogérvényesítés körének bővítéséről,  a felelős jogalkotásról, a jogász szakma véleményének kikéréséről és arról, hogy az MSZP által elfogadott Ptk. az aktuálpolitika áldozata lett, Gyurcsány "beletenyerelt", ezért szükséges a hatályba lépés megaladályozása és a kodifikációs munka teljes revízió alá vonása.