Gaudi-Nagy: Meg fogjuk védeni a magyar önkormányzatokat

Az Országgyűlés november 21-ei ülésnapján a kormány által benyújtott a megyei önkormányzatok konszolidációjáról szóló törvényjavaslatról is tárgyalt.

Gaudi-Nagy Tamás felszólalásában igen éles kritikával illette a Ház elé benyújtott törvényjavaslatot. Véleménye szerint a kormány ugyanúgy egy tollvonással veszi el a megyék 1000 év alatt felhalmozott vagyonát, mint ahogy azt a második világháborút követően a kommunisták tették.

A nemzeti radikálisi képviselő szerint a Javaslat teret nyit az ország hódításnak, ugyanis elmondása szerint komplett portfoliókat lehet felkínálni a külföldi befektetőknek, mivel a jól kiépített infrastruktúra és intézményrendszer adott, és ezek részei könnyen átjátszhatóak lesznek bizonyos feltételek mellett külföldi kezekbe, majd utolsó lépésként már csak a külföldiek számára beköltözhető lakóparkokat kell felépíteni.

Gaudi-Nagy Tamás akként foglalta össze röviden az önkormányzatok jelenlegi vagyonvesztési helyzetét, hogy a megyék sírját az MSZP ásta meg, de azokat a sírba a kormánykoalíció készül lökni.

A Jobbik Frakció tagja felháborodásának adott hangot azzal kapcsolatban is, hogy véleménye szerint a gyógyszer lobbi kőkeményen betette a lábát a Parlamentbe, és a törvényjavaslat zárószavazása előtt „betolt” egy zárószavazás előtti módosító javaslatot, amelynek az az üzenete, hogy még az utolsó pillanatban is képes arra a gyógyszer lobbi. hogy törvénymódosításokat vigyen át a Házon.

Gaudi-Nagy Tamás elmondta még, hogy helyesli azt az LMP-s módosító indítvántyt, amely az önkormányzati vagyon elidegenítésével szemben biztosítékokat emelne be a törvénybe, mivel semmilyen biztosíték nem garantálja, hogy hazánkat külföldi befektetők felvásárolják hazánkat. A radikális képviselő végül ígéretet tett, hogy a Jobbik meg fogja védeni a magyar önkormányzatokat.