A "forradalmi" kormány nem vette napirendre Gaudi-Nagy Tamás törvényjavaslatát

November 15-én a fideszes többségű parlament az egyes büntetőjogi és szabálysértési jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslat (T/1213. szám) tárgyalásán 51 igen és 283 nem ellenében nem támogatta a napirendre vételét dr. Gaudi-Nagy Tamás deregulációs javaslatának. Ezen javaslat a Gyurcsány, Bajnai korszak különösen kiemelkedő szabadságjogokat korlátozó, gárdaellenes, mozgalomellenes szabályait helyezték volna hatályon kívül.

A fideszes többség nem kívánta a Ház elé bocsátani Gaudi-Nagy Tamás javaslatát. A hosszú évek óta jogvédők és a rendszer üldözöttei által is kifogásolt szabályok hatályon kívül helyezését szorgalmazta az előterjesztés, hisz a Gyurcsány, Bajnai kormány, mint egy jogi bunkósbotot alkalmazta saját népe ellen ezeket a jogszabályokat. Megszüntetésére fel is csillant egy kis remény, hisz az Alkotmányjogi bizottság ülésén a javaslat tárgysorozatba vételéről döntött a kormány többség, sőt az ülésen résztvevő Répássy Róbert ügyészségi államtitkár is egyetértett a javaslat tárgyalásával.

A hatalomra kerülésük után nemcsak tovább viszik ezeket a jogszabályokat, hanem erősítik is azokat. Ezáltal további jogokat adnak a most már általuk irányított erőszakszerveknek és tovább csökkentik a legális mozgásterét az idővel a Fidesz politikájából kiábrándult és csalódottságuknak hangot adni kívánó tömegeknek. A tárgysorozatba vételi döntést a plenáris ülésen kellet volna lefolytatni, s ott lehetőség lett volna öt perces felszólalás keretében, az ország nyilvánossága előtt megtenni javaslatát, majd frakciónként két perces hozzászólásokkal folyhatott volna le a vita. Miről is szólhattak volna Gaudi-Nagy Tamás és a Jobbik képviselői? Az erőszakszervezeti akcióknak teréül szolgáló alkotmányellenes jogszabályok, pl.: passzív engedetlenségi rendelet (2007 márciusa, BTK. egyesülési joggal való visszaélés, három éves börtönbüntetéssel szóló tényállása) illetve a javaslat tartalmazta a Holokauszt tagadás tényállásának eltörlését és az új rendszerben törvényerőre emelt Lex gárda rendeletek hatályon kívül helyezését is. Ez viszont a jelenleg kormányzó pártnak nem volt érdeke, hisz szavazói közül többen is kínos kérdéseket tehettek volna fel az általuk delegált fideszes országgyűlési képviselőknek. A Fidesz ez által nemcsak a Jobbik szavazókat, hanem a saját táborán belüli igazságra vágyókat is arcul ütötte.