Felszólalásaim a "egyenruhás bűnözés" megteremtésének vitáiban (videókkal)

Hétfőn és kedden kőkemény viták színtere volt az Országgyűlés a  Büntető Törvénykönyv, szabálysértési törvény és a polgárőrségről szóló törvény módosítások tárgyában. A kormány ahelyett, hogy a hatékony intézkedésekkel törekedne megfékezni a tisztességes emberek százezreinek életét megkeserítő bűnözési hullámot megtévesztő módon az általa egyenruhás bűnözésnek nevezett jelenséggel szemben lép fel: de valójában közhasznú és létfontosságú tevékenységet végző Szebb Jövőért Polgár Egyesület és más, a megbomlott közrend miatt magára maradt magyar emberek megsegítését célzó más szervezetekkel szemben.

A vitákban a Jobbik frakciója egyedüliként állt ki értük. Hétfőn a parlamentarizmus elveit durván sértő módon csupán 13 perc időkeretben szólalhatott meg minden frakció (itt öt perces felszólalással éltem) három új Btk. tényállás vitájában: ésszerűtlenül és szükségtelenül két éves börtönbüntetést szavaztak meg a közbiztonsági, közrend fenntartására irányuló tevékenység szervezése miatt, három év börtönnel sújtanák azt aki mással szemben például nemzetiségi csoporthoz való tartozása miatt erőszakmentes riadalomkeltése alkalmas közösségellenes magatartást tanúsít.

Hétfő este a polgárőrségről szóló és szabálysértésekről szóló törvény általános vitája zajlott, itt is felszólaltam több jobbikos képviselőtársammal együtt. Kedden este a Házban pedig a szintén a mindennapi bűnözés miatt védtelenül maradt emberek megvédését önként végző civil kezdeményezések mozgásterét szűkítő szabálysértési törvény és a polgárőrségről szóló törvény módosítás részletes vitája zajlott, amelyben Gyüre Csaba képviselőtársammal együtt felszólalások sorozatával álltunk ki a jövő héten elfogadni kívánt törvénnyel meghurcolni kívánt jószándékú szervezetek és a bűnözés áldozatai mellett. Szót kapott általam a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, amelynek nyilatkozatait idéztem fel, illetve kemény kritikával illettem a javaslatot. A kormányoldalról nem szálltak érdemi vitába...

Az alábbi felszólalások ezekben a vitákban születtek és tükrözik a helyzet drámaiságát: