Feloldották a nyilatkozat-zárlatot Budaházy ügyében! + video

Feloldották a nyilatkozat-zárlatot Budaházy György ügyében, tájékoztatta a NapiászOnline-t Dr. Gaudi-Nagy Tamás, az előzetesben ülő György ügyvédje. Budaházy elsőként a NapiászOnline-nak nyilatkozott

Korábban már beszámoltunk Budaházy György börtönben töltött egy évéről, aki akkor még hivatalosan nem nyilatkozhatott a sajtónak. A korábbi felvételt - a mostanihoz hasonlóan - Dr. Gaudi-Nagy Tamás bocsátotta a NapiászOnline rendelkezésére.

Budaházy György politikai fogolynak tartja magát, akit szándékosan szakítottak el a családjától, hogy megtörjék és beismerje mindazokat a vádakat, amelyeket elmondása szerint nem követett el.

- Politikai fogolynak tartom magam - mondta el a NapiászOnline-nak Budaházy. - Minden eljárás ellenem az elmúlt nyolc évben szigorúan politikai motivációjú volt. Ez az eljárás is az. Ha bevallottam volna, hogy én követtem el, amivel vádolnak, mint ahogy nem vallottam be és nem is követtem el, akkor is politikai fogolyként kezelnének, mit ahogyan most is. Felháborítónak is tartom, hogy 2010-ben én még itt a börtönben vagyok.

A videó megtekintéséhez kattintson ide!

Budaházy kifejtette véleményét Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban is, aki közölte, nem jelenik meg a 2006-os ügyeket vizsgáló albizottság előtt.

- Most ő ezt megteheti, hogy az Országgyűlés bizottságába nem megy be? - fejtette ki véleményét a NapiászOnline-nak Budaházy.

- Felháborítónak tartom, de nem szabadna, hogy ezen múljon és ez némiképp leleplező is, hogy nem mer elmenni, azért meg kéne ott válaszolni egy-két kellemetlen kérdést. 2006-ban nem Budaházy és "bandája" volt a fő veszély, hanem Gyurcsány Ferenc és "bandája", meg még sorolhatnánk vissza egész '45-ig a "bandákat".

Budaházy beszélt arról is, börtönélete előtt mivel kapcsolódott ki és mi az, ami a legjobban hiányzik neki: a horgászás, gombászás és természetesen a család. A három gyerek és felesége, Bernadett több mint egy éve nélkülözik a családfőt. György nem tartja kizártnak, hogy szabadulása után egy negyedik gyereket is vállaljanak feleségével.

- Én mindig is családcentrikus ember voltam - mondja Budaházy. - Sajnos elváltak ugyan a szüleim, de mindkét szülőmmel élő, egész kapcsolatot ápoltam. Mindig is szerettem volna három-négy gyereket, inkább négyet. Most nem tudom, hogy emiatt az ügy miatt lesz-e negyedik, mikor a feleségem eddig sem volt igazán eltőkélt ebben a kérdésben, de nem volt ellene sem. Most biztos, hogy ha hazamegyek, majd mondja, hogy "na majd meglátjuk, hogy mi lesz a vége", de nekem nagyon hiányzik a családom.

Négy gyerekből azért hármat sikerült nemzeni. 17 éve együtt vagyok a feleségemmel és kitartunk egymás mellett jóban, rosszban. Soha nem hagytam el a gyerekeimet, nem dolgoztam külföldön, nekem ez egy iszonyú sokkoló dolog volt, hogy elszakítottak tőlük.

Az egész előzetes letartóztatás intézményének egyik tipikus mozzanata, hogy elszakítanak a családtól, mert az megtöri az erejét a letartóztatottnak. De kisgyerekek nem lehetnek a nyomozati cselekmények akadályai, pedig ilyen indokokkal zárják el őket. Elszoktak már kicsit az apjuk jelenlététől, ezt ki fogja már nekik visszaadni? A kicsi négyéves lányom életének felében szinte nem látta az apját. És ezt mind a politikának köszönheti. Szeretem őket és minden nap rájuk gondolok...

NapiászOnline / Vörös Viktória