Elszakított területeken élő nemzettársaink ügye nem lehet holmi párt-, és politikai propaganda játékszere (videó)

A gyalázatos 2004. december 5-i népszavazás nyolcadik évfordulója előtt egy nappal Gaudi-Nagy Tamás felszólalásában nagyon felháborítónak és visszautasítónak nevezte a Lamperth Mónika (MSZP) által, a magyar állampolgárok nyilvántartásával kapcsolatban elmondottakat. Gaudi kifejtette, hogy bár ők maguk ( a Jobbik frakció) sem értenek egyet a regisztrációval, de nem abban az összefüggésben jelenítik azt meg, hogy milyen szörnyű a magyar állampolgárságúak regisztrációjának létrejötte, és hogy ez leplezi le a kormán aljas szándékait. Gaudi ezzel kapcsolatban kérdést intézett Lamperthez és párttársaihoz: miért álltak annak idején ellen a népszavazási kezdeményezésnek? Miért csináltak olyan hazug kampányt, amellyel az elcsatolt területeken élő magyar polgárok kedvező (hivatalosan történő) honosítása már 2004-ben a népszavazáson megtörténhetett volna?

,,Nem lettek volna olyan veszteségeink, nehézségeink és olyan fájdalmak, amelyek az elszakított területeken (és Csonkaországban is) a népszavazás sikertelensége miatt keletkeztek. Nagyon kérem a szocialista pártot, hogy ebben ne politikai érdekeket lásson állandóan... és ne használja fel az ügyet arra, hogy a saját politikai üzeneteit eljuttassa, hanem együtt vegyük tudomásul, hogy hála Istennek a Jobbik kezdeményezésére 2010-ben az állampolgárság visszaszerzésének a lehetősége minden elszakított területen élő magyar számára lehetővé vált, melyet a trianoni békediktátum miatt korábban elvesztettek. Ennek az értelemszerű betetőzése, olyan egységes állampolgári nyilvántartás, amelyben a Csonkaországon kívül élő magyar állampolgárok is beletartoznak." - fejtette ki Gaudi.

Ez egy ésszerű és célszerű intézkedés, függetlenül attól, hogy a regisztrációval kapcsolatos érveket valóban nem támasztja alá, de ezt a kettőt - Gaudi-Nagy Tamás álláspontja szerint - összemosni és politikai propaganda érdekében felhasználni nem korrekt dolog.

Gaudi-Nagy Tamás felszólalása alább megtekinthető: