Előkerült a letagadott, majd 30 évre titkosított 2006-os felvétel

Azt hazudták eddig, hogy az Alkotmány utcában a tömeg támadt a rendőrökre, ezért kellett oszlatni. Gergény Pétertől kezdve, még a fideszesek is azt mondják, hogy az "erőszakos" tömeget meg kellett fékezni, akik molotov-koktélokat dobálták a rendőrsorfalra.

A rendőrség az alábbiakat állította egy a Legfelsőbb Bíróságra beadott jogerős ítélet (2.Pf.20.978/2008/3. sz.) ellen beadott felülvizsgálati kérelmében: "Budapesten 2006. október 23-án a kora délutáni órákban erőszakos, garázda magatartást tanúsító tüntetők - kordonszolgálatot ellátó - rendőrökre támadtak ... a demonstrálok kukákat, padokat, vízcsapokat, autókat rongáltak meg és gyújtottak fel, valamint molotov koktélokkal, kövekkel, egyéb tárgyakkal támadták a rendőröket. Ennek hatására került sor a tömegoszlatás elrendelésére."

A fenti hazugsággal szemben a felvételen az látható, hogy a tömeg békésen áll a rendőrkordon előtt és a Himnuszt énekli. Hát ezért titkosították 30 évre a felvételt és hozták a hamis rendőr tanúkat a per korábbi szakaszában.

A 2006. október 23-án délután az Alkotmány utcában kb. 15 óra 30 perckor elrendelt rendőrségi oszlatás jogszerűtlenségének kimondása a mai per tárgya (Fővárosi Bíróság, Budapest, Csalogány u. 47-49. I. em. 11-es tárgyaló, 10 óra). Felperes Gonda és 172 társai akiket éjjel a már Legfelsőbb Bíróság által kimondottan jogtalanul távolítottak el a Kossuth térről a 23-i hajnali oszlatáskor. Az öt éve húzódó perben a mai tárgyaláson a perújítás megengedhetőségéről dönt a bíróság az időközben előkerült - korábban rendőrség által letagadott - videofelvételek és dokumentumok alapján! A per érdekessége, hogy a Legfelsőbb Bíróságot is megjárt ítéletben megállapított tényállás az új információkra tekintettel más megvilágításba kerül. A felperesi oldal - az alperes - a BRFK által letagadott rendőrségi felvételeket és eltitkolt okiratokat csatolt, melyek alapján bizonyítható a rosszhiszemű pervitel a BRFK részéről, hiszen ezen felvételeket, iratokat 30 évre titkosították, hogy ne derüljön ki az igazság.

A perújítás megengedhetőségéről nem döntött a bíróság a tegnapi tárgyaláson, hanem elnapolta 2011. november 25-én 10 órára. A felperesi oldal bemutatta a bíróságnak a birtokában lévő okiratokat, hogy az alapperben tanúskodó rendőr "korona tanúk" milyen tanúvallomásokat tettek a Papp-bizotság előtt, melyek 10 évre voltak titkosítva. Mivel ezek szöges ellentétben voltak korábbi vallomásaikkal a büntetőfeljelentések nyomán a Budapesti Nyomozó Ügyészség elrendelte a nyomozásokat.

(Szent Korona Rádió)