Döntsünk végre mi magunk, s védjük meg a magyar földet! (videó)

2012. október 30-án, a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényjavaslat (a T/7979 számú javaslat ITT megtekinthető) vitájában Gaudi -Nagy Tamás nemzeti radikális képviselő úgy fogalmazott, hogy ,,döntsünk mi magunk arról, hogy a tőke szabad áramlásának fejezetébe tartozzon-e a föld, ezáltal alávessük az uniós szabályoknak a termőföldet vagy sem" Mint utólag az Alkotmánybíróság megállapította, alaki hiba nem állt fent, tehát igenis meg lehetett volna tartani az erre vonatkozó népszavazást. A nemzeti radikális képviselő "jogi trükknek" nevezte azt a módszert, ahogy a népi kezdeményezést elhárították.

Gaudi javaslata szerint ennek az országgyűlési törvénynek,  az egész törvényjavaslatnak a vitáját mindaddig fel kell függeszteni, amíg a vonatkozó jobbikos országgyűlési határozati javaslat nem kerül a ház elé, a termőfölddel kapcsolatban el kell érni a szabad magyar döntés kérdését.

Magyarországnak az Európai Unióhoz történt csatlakozásról szóló szerződése módosításának kezdeményezéséről szóló határozati javaslat IDE kattintva megtekinthető.