Budaházy, Hunnia, Magyarok Nyilai?! - tárgyalássorozat indu

Március 2-án 9 órakor kezdetét veszi a terrorizmussal vádolt Budaházy György és 16 társa ellen indított per a Fővárosi Bíróságon. Aki megteheti, jelenlétével támogassa bajtársainkat, de viselkedésével senki ne adjon alkalmat a bíróságnak arra, hogy kizárhassa a hallgatóságot a tárgyalásról.

Hamarosan elkezdődik a tárgyalássorozat a terrorizmussal vádolt Budaházy György és tizenhat társa ellen. Március 2-ától várhatóan egy hónapon keresztül hetente minimum egy tárgyalás van kilátásban. Ez nem jelenti a tárgyalássorozat végét, csak azt, hogy egyelőre hat időpontról döntött a bíróság, a többi tárgyalás idejét menet közben jelöli majd ki.

A tárgyalást Kenéz Andrea bírónő fogja vezetni, a vádat pedig Horváth László képviseli majd.

Ezúton szeretnénk megkérni a hazafiakat és honleányokat, hogy lehetőségükhöz mérten, minél többen legyenek jelen a tárgyalásokon, ezzel is erőt adva bajtársainknak. Az első tárgyalási nap március 2-a, reggel 9 óra a Fővárosi Bíróság épületében. Mindenkit megkérünk arra, hogy mind megjelenésével mind viselkedésével a vádlottakat támogassa. Mivel a tárgyalásokon végre a vádlottak is elmondhatják majd érveiket az igazságtalan vádaskodásokkal szemben, ez egy ünnepi alkalomnak tekinthető, amikoris végül az igazságnak kell győzedelmeskednie. Ezért minden résztevőtől azt kérjük, hogy ünnepi alkalomhoz méltó öltözékben és nyugodt, higgadt magatartással nyilvánítsa ki támogatását a vádlottak felé. Amennyiben botor módon valaki alkalmat ad a bíróságnak arra, hogy kizárja a tárgyalásról a hallgatóságot, azzal nemcsak önmagával és a hallgatóság többi tagjával tol ki, hanem magukkal a vádlottakkal, akinek családtagjai így szintén kizáratnak a tárgyalásról. Tehát mindenki ezzel a felelősséggel jelenjen meg, és ismételjük: magatartásával senki ne adjon alkalmat arra, hogy a bíróság kizárhassa a hallgatóságot a tárgyalásról, mert azzal a vádlottak helyzetét nehezíti még jobban meg.

A Fővárosi Bíróság által a sajtónak küldött tájékoztató jellegű levele (a képeket és a videót szerkesztőink illesztették a szövegbe, hogy áttekinthetőbb legyen az):

A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint B. György I. r. vádlott és T.László 2007. április 21-én a Hősök terén tartott „A Kezdet Napjának” nevezett rendezvénnyel útjára indították a „Hunnia – Párhuzamos Magyarország” mozgalmat. A résztvevők kérdőíveket és jelentkezési lapokat kaptak, amelyeken a „Hunnia szakértőinek, katonáinak, illetve támogatóinak” lehetett jelentkezni. A mozgalomnak az volt a célja, hogy egyfajta szakértőkből álló árnyékkormányt hozzon létre, amely a polgárok támogatásával, idővel majd átveszi az irányítást a Gyurcsány Ferenc által vezetett kormánytól.

Sz. Endre István III. r. vádlott nyilvántartásba vette a jelentkezőket és tartotta velük a kapcsolatot, adataikból adatbázist készített, amelyet rendszeresen frissített és továbbküldött B. György I. r. vádlottnak. B. Györgynek azt volt a terve, hogy a „Hunnia katonáinak” jelentkezőkből létrehozzon egy, az irányítása alatt álló, de nyilvánosan a személyéhez nem köthető, több személyből álló, az Ír Köztársasági Hadsereghez hasonló csoportot. A csoport célja az országgyűlési képviselők megfélemlítésével a parlamenti döntések befolyásolása volt. Emellett a később kialakult céljuk az volt, hogy a kormányzó MSZP-SZDSZ koalícióhoz kötődő politikusok, pártszékházak elleni, illetve a nekik nem tetsző, általuk nem tolerált társadalmi csoportok, személyek ingatlanai elleni támadásokkal megfélemlítsék a társadalom jelzett csoportjaihoz tartozó személyeket. Az is céljaik között szerepelt, hogy a nemzeti ünnepeken és egyéb alkalmakkor tartott rendezvényeket erőszakos eszközökkel megzavarják és a rendezvényeket biztosító rendőrökkel minden lehetséges alkalommal összetűzést provokáljanak.

A vádirat szerint B. György erőnléti-állóképességi felmérőket tartott a Hunnia katonáinak jelentkezőknek. A felmérőkön az I. r. vádlott kiválasztotta az általa létrehozni kívánt csoport tagjait. A kiválasztottak K. Csaba XIII. r. vádlott jászberényi tanyáján havi rendszerességgel kiképzésen voltak, és itt készítették elő a későbbi támadásokat. B. György I. r. és Sz. Endre a tagok egymás közötti kommunikációjára létrehoztak egy levelezőrendszert. Az egyes cselekmények végrehajtása után a végrehajtók közül egy előre kijelölt személynek ezen a levelezőrendszeren keresztül kellett jelentenie B. Györgynek. A csoport tagjai által elkövetett bűncselekmények után „Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg” virtuális néven ismeretlen személyek felelősségvállaló nyilatkozatokat tettek közzé az interneten, a közleményeket az I. és III. r. vádlottak fogalmazták meg. A tagok egy lelkesítő propagandafilmet is forgattak, mely Magyar Nemzeti Ellenállás néven később felkerült az internetre.

A vádirat több oldalon át részletezi a vádlottak terhére rótt cselekményeket. A vádhatóság szerint B. György azért, hogy akkor kormányon lévő MSZP és SZDSZ tagjait, valamint a velük szimpatizáló lakosságot megfélemlítsék utasítást adott, hogy Molotov-koktéllal támadjanak az MSZP kispesti és az SZDSZ XI. kerületi székházára Mindkét esetben kisebb kár keletkezett. E vádpontokban S. József II. r. vádlott, az MSZP -székház elleni támadásnál pedig B. Beáta XIV. r. vádlott felelősségét is felveti a vádhatóság. B. György Sz. Frigyes IV. r., P. László VI. r., P. Gergely VII. r. és T. Csaba Zoltán VIII. r. vádlottaknak az MSZP kőbányai székháza elleni molotov-koktélos támadásra adott utasítást. A kár meghaladta az 500000 forintot.

2007 decemberében a sajtó is hírt adott arról, hogy a XXI. kerületben „Vörös Csepel” néven vendéglátó helyiség nyílik. B. György azért, hogy ne legyen ilyen neve egy kocsmának, s így a civil lakosságban félelmet keltsenek, utasította Sz. Frigyes IV. r., P. László VI. r., P. Gergely VII. r. és T. Csaba Zoltán VIII. r. vádlottakat, hogy a „Vörös Csepel” nevű presszót molotov-koktéllal támadják meg. A kár meghaladta a 600000 Ft-ot.

A következő vádpont szerint Cs. Sándor a Hír Tv műsorvezetője, műsorában a 2006. őszét követő utcai demonstrációkban résztvevőket, köztük a „Hunnia mozgalom” katonáit huligánoknak, rongálóknak, provokátoroknak, az MSZP ügynökeinek nevezte. B. György elhatározta, hogy a műsorvezetőt meg kell leckéztetni és csoportjának feladatul adta: térképezzék fel Cs. Sándor mozgását, életvitelét, majd bántalmazzák őt. A felderítést T. Csaba Zoltán VIII. r. vádlott és pontosan nem meghatározható társai végezték, míg a bántalmazásra T. Csaba Zoltán VIII. r., Sz. Frigyes IV. r., P. László VI. r. és P. Gergely VII. r. vádlottakat utasította az I. r. vádlott. Cs. Sándor a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Egy másik vádpont rögzíti: a Kormány 2007 októberében törvényjavaslatot nyújtott be az egészségbiztosítási pénztárakról és a kötelező egészségbiztosítás természetbeni ellátásai igénybevételének rendjéről. B. György a népligeti találkozók egyikén a csoport tagjainak átadott egy, az MSZP-s és SZDSZ-es országgyűlési képviselők nevét és címét tartalmazó listát azzal, hogy molotovkoktélos támadásokkal kell elérni azt, hogy a képviselők a törvény ellen szavazzanak. A vád szerint azért, hogy a törvényjavaslat elfogadását befolyásolják, B. György utasítására S. József engedély nélkül tartott fegyverével két lövést adott le az utcáról dr. H. István országgyűlési képviselő/miniszter házára. A kár meghaladta a 160000 Ft-ot.

B. György 2007 decemberében egy ismeretlenül maradt bűntársával és B. Beátával dr. K. János országgyűlési képviselő/miniszter épülő családi házához mentek. B. György és ismeretlenül maradt társa molotov-koktélt dobott a teraszra. A kár meghaladta a 650000 Ft-ot.

A vádhatóság szerint B. György utasítására és részvételével a csoport tagjai – azzal a céllal, hogy az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény elfogadását befolyásolják – 2008. február 7-ről 8-ra virradó éjszaka, az általuk „nagy kör”-nek nevezett akció részeként Dunaújvárosban, Gödön, Rácalmáson, Kunhegyesen, Cegléden és Sarudon előre egyeztetett időpontban, összehangolt molotov-koktélos támadásokat hajtottak végre kormánypárti országgyűlési képviselők ingatlanjai ellen. Több százezer forint volt a kár. A következő vádpont egy jegyiroda elleni molotov-koktélos támadásról szól. A Hungarica zenekar koncertjére szeretett volna jegyet vásárolni ott valaki, aki végül vásárlás helyett a panaszkönyvbe írt, s a történteket elektronikus levélben elküldte a kuruc.info és a hunhir.hu híroldalaknak. B. Györgyöt felháborította az eset, ezért utasítást adott M. Csaba Mihály V. rendű, Sz. Frigyes IV. rendű, T. Csaba Zoltán VIII. rendű, P. László VI. rendű és P. Gergely VII. rendű vádlottaknak, hogy molotov-koktéllal támadják meg a jegyirodát. A kár meghaladta a 450000 forintot.

Egy másik vádpont szerint B. György nemtetszését fejezte ki a 2008. július 5-re bejelentett, Meleg Méltóság menete rendezvénnyel kapcsolatban. Kifejtette, valahogy el kellene érniük, hogy a felvonulni szándékozók megijedjenek, és minél kevesebben menjenek el. B. György felhívta a csoport tagjainak figyelmét, hogy az interneten megtalálható a melegek által látogatott bárok listája, melyek közül minden csoportnak ki kell választania egyet, amire majd 2008. június 26-ról 27-re virradó éjszaka molotov-koktélt dobnak. Az ügy több vádlottja azért, hogy a másságukat nyíltan felvállalókat és közvetve a velük szimpatizálókat megfélemlítsék két létesítmény ellen intéztek támadást. A kár meghaladta a 100000 forintot. A vádlottak mindkét helyszínen közvetlenül veszélyeztették a bárban illetve a szaunában tartózkodók életét és testi épségét. Nem a vádlottakon múlt, hogy csak kisebb értékű kár keletkezett. A támadások ellenére megtartották az Andrássy úton a melegfelvonulást, melynek megzavarásában a B. György által vezetett csoport tagjai észt vettek,. Többen tojásokkal dobálták meg a felvonulókat, de a molotov-koktélokat a rendőrség fellépése, a tömegoszlatás miatt nem használták.

A vádirat szerint B. György 2008 májusában felvetette, hogy egy későbbi támadáshoz fel kellene térképezni dr. Sz. György lesencefalui házát. B. György és több vádlott is úgy gondolta, hogy az ismeretlenek által létrehozott, a Magyarok nyilai nevet magában foglaló internetes címet a titkosszolgálatok hozták létre azzal a céllal, hogy az oldalra regisztrálók adatait megszerezzék. B. György utasítására néhány vádlott leutazott Lesencefalura és beazonosította a házat. B. György ismeretlen forrásból, ismeretlen összetételű robbanóanyagot szerzett be. A második felderítés után egy népligeti találkozón felmerült, hogy próbarobbantást kellene végrehajtani. Ez Százhalombatta mellett meg is történt, ahol B. György elsősorban a magával vitt időzítőt próbálta ki.

A Draskovics által bemutatott hamis bizonyítékok egyike:


bonyhádi robbantás

2008. szeptember 2-án B. György, Sz. Endre és N. Zoltán Péter vádlottak elindultak Lesencefalura, ahova magukkal vittek egy előzőleg összeállított bombát is, mellyel Sz. György házánál robbantottak. A kár meghaladta a 250 000 forintot.

A következő vádpont szerint 2008-ban, a népligeti találkozók során S. József felvetette, hogy valamilyen módon pénzt kell szerezni a „Hunnia mozgalom” részére, a tervezett terrorcselekmények végrehajtásához. S. József II. r., Sz. Frigyes IV. r., P. László VI. r. és P. Gergely VII. r. vádlottak úgy döntöttek, hogy felrobbantanak egy ATM automatát. Mindezt Székesfehérváron tették. A robbantás következtében az ATM automata használhatatlanná vált, eldeformálódott, alkotórészei több méteres körzetben szétszóródtak, de a trezor
nem nyílt ki, így a vádlottak nem jutottak hozzá a pénzhez.

Az utolsó vádpont szerint 2009. április 5-én a Civil Összefogás Fórum kezdeményezésére demonstrációt tartottak a Hősök terén, ahol felszólították az Országgyűlést, hogy oszlassa fel magát és legyenek előre hozott választások. A rendezvény békésen lezajlott, az I. r. vádlott számára nyilvánvalóvá vált, hogy a várt erőszakos utcai megmozdulások elmaradnak, az MSZP további kormányzásáról az Országgyűlés fog dönteni. Emiatt az I. r. vádlott elhatározta, hogy MSZP-s országgyűlési képviselők elleni összehangolt robbantásokkal meg kell akadályozni, hogy Bajnai Gordont miniszterelnökké válasszák. A 2009. április 8-ról 9-re virradó éjszakára tervezett négy támadással az volt a céljuk, hogy Bajnai megválasztása helyett előrehozott országgyűlési választás legyen. A támadásokra végül nem került sor, mivel rendőrségi ellenőrzések során a csoport egyes tagjait elfogták.

Az ügyészség B. Györgyöt társtettesként elkövetett 2 rendbeli, állami szerv kényszerítése céljából lőfegyverrel visszaéléssel és rongálással illetve robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaéléssel megvalósított terrorcselekmény bűntettével, felbujtóként elkövetett 5 rendbeli, lakosság megfélemlítése céljából közveszélyokozással megvalósított terrorcselekmény bűntettével, valamint felbujtóként, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolja. A büntetőpernek összesen 17 vádlottja van. B. György mellett további 15 vádlott terhére is terrorcselekmény elkövetését rója a vádhatóság, míg a XVII. rendű vádlottat lőszerrel visszaélés bűntettével vádolják.Az ügyben március 2-án lesz az első tárgyalási nap.

(Szent Korona Rádió)

Tags: