2006 Nürnbergje még várat magára- Gaudi vádemelést követelt 2006 őszi rendőrterror felelősei ellen, Polt intézkedést ígért

2012. október 15-én, Gaudi-Nagy Tamás azonnali kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez az Országgyűlésben, ,,Mikor emelnek vádat a 2006-os őszi rendőrterror felelősei címmel?". Gaudi-Nagy Tamás - ahogy azt felszólalása elején említette - többször követelte már, hogy legyen végre igazságtétel 2006 őszi rendőrterror ügyében.

A véres erőszakba torkolló, vélelmezhetően az akkori politikai vezetés tudtával végrehajtott rendőri ámokfutás 6. évfordulóját írjuk, éppen hat évvel ezelőtt szeptemberben és októberben zajlottak azok a véres embervadászatok, szemkilövések és megtorlások, melyekről számos tényfeltáró jelentés készült és több száz  feljelentést tettek az áldozatok és jogvédők.  Annak ellenére, hogy nagyon jól tudjuk mi történt, illetve Balsai István akkori miniszterelnöki biztos határozottan terrorcselekménynek minősítette a történteket, és ezt célzó feljelentés is rendelkezésre áll, még egy felelős vezetőt sem helyeztek vád alá.


Polt Péter legfőbb ügyész magyarázkodó válaszában közölte, folyamatban vannak a vizsgálatok, az ügyészség folyamatosan végzi a felderítést és rövidesen vádat emelnek, válaszából kiderült még éppen ma is történt újabb gyanúsítás... A nyomozás határideje 2012. november 12-én jár le, így heteken belül döntés várható.

Gaudi felszólalását azzal zárta, hogy már egy II. világháborúnyi hosszúsági idő telt már el az események óta, két éve nyomoz az ügyészség és míg ott volt Nürnberg, nálunk a felelősök még szabadlábon. Zárásul követelte: villámgyorsan fejezzék be végre az eljárást és emeljenek vádat Gyurcsány Ferenc és társai ellen!