Vona: "Ha majd Gaudi vezeti az elszámoltatást, önöket nem a nevükön, hanem a számukon fogják szólítani"

"Egy dologban egyetértünk, választóvonalhoz értünk" - kezdte felszólalását Vona Gábor az ellenzéki pártok szokatlan egységére utalva (Ab-ügyben). Az orbáni forradalom szerinte jakobinus szakaszába érkezett - mondta.

Utána az MSZP felé rúgott, szerinte a szocialisták aggodalmaskodása olyan, mintha "Hófehérke falná fel a farkast". Az LMP-t is bírálta, amiért az kiszállt az alkotmányozási folyamatból. Aztán újra az MSZP-t, amely képviselői azért vannak szabadlábon, mert a kormány csak látszatelszámoltatást végez. "Ha majd Gaudi-Nagy Tamás vezeti az elszámoltatást, önöket nem a nevükön, hanem a számukon fogják szólítani" - mondta. Végül rátért a Fideszre. A Fidesz választási programja szerinte olyan, mint Columbo felesége, mindenki hallott róla, de senki se látta. Bár Orbán keresztes háborút hirdetett a cinizmus ellen, Vona szerint a kormány már nemcsak cinikus, annak is látszik. Mint mondta, nem az alkotmányt védi, mert az szerinte is szemétre való, ő az őszinte beszéd érdekében szólalt fel - írja az Index.

Kövér a komcsik védelmében

Kövér szerint Vona beszéde nem illik a Parlamentbe, "legalábbis az ellenzéki társairól alkotott véleménye". Megígérte, ha Vona betartja a szabályokat, akkor ő sem megy bele "Piroska és a hét törpe történetébe".

Kövér egyébként megemlékezéssel kezdte a parlament ülését, az október 15-én elhunyt szocialista képviselőre, Sándor Istvánra emlékezett.

index nyomán kuruc.info