A véleménynyilvánítás szabadságát csorbító kezdeményezéseket el kell utasítanunk (videó)

Az interneten megvalósuló terror elleni nagyon helyes és elfogadható gondolatokat hallhattunk Babák (Fidesz-KDNP) képviselőtársamtól, viszont akkor tényleg azt szeretném kérni, hogy győzze meg képviselőtársait arról, hogy az interneten kialakított vélemények elleni terrornak se legyen tere -  így kezdte felszólalását 2013. május 15-én, az Egyes büntető tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat (T/11105) vitájában Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik-frakció jogvédő képviselője.

Gaudi szerint a javaslat - véleménye szerint megengedhetetlen módon - megteremti annak a lehetőségét, hogy internetes honlapokkal szemben akár a végleges hozzáférhetetlenné tételt is megvalósítsák. 

Az ehhez kapcsolód hírközlési törvény módosítást azonban furcsa módon nem ehhez a javaslathoz csatolva terjesztették elő, és nem azt mondták, hogy fel akarnak lépni az internetes pornográfia ellen.

Gaudi szerint ha a világon sokan is akarják a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozni, köztük azok is, akik nemrég Magyarországon jártak és kongresszust tartottak, de ezen törekvésnek Magyarországnak ellen kell állnia, meg kell védenie a véleménynyilvánítás szabadságát, és a családon belül élők méltóságát.