Gaudi: a kormány adjon megnyugtató választ az MSZMP és a KISZ elmaradt vagyonelszámoltatása ügyében! (videóval)

A Jobbik szerint nem szabad tovább várni és a kormány "utolsó esélyéhez" érkezett, hogy "megnyugtató választ" adjon a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) és a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) vagyonának 1989-es törvénytelen átjátszásával kapcsolatban. Erről Gaudi-Nagy Tamás beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.    

A jobbikos politikus ismertette: az Országgyűlés hétfői ülésén interpellációval fordul a nemzeti fejlesztési miniszterhez, hogy megtudja: a kormányzat hogyan kívánja visszaszerezni a magyar polgárok vagyonát, illetve hogyan akarja érvényesíteni a jogkövetkezményeket "a törvénytelen haszonélvezőkkel" szemben.
Gaudi-Nagy Tamás külön kiemelte az MSZP-t, amely szerinte haszonélvezője az " MSZMP 1989-es áron számítva is milliárdos nagyságrendű vagyonának." A politikus ismertette: amennyiben nem kap neki megfelelő választ az interpellációjára, úgy a Jobbik benyújt egy "vagyonelszámoltatási törvénycsomagot", amelynek az a célja, hogy az 1990-es választások megelőző korszakhoz kötődő állami vagyonokkal rendelkező szervezetek elmaradt vagyonelszámoltatását el kell végezni.  

A javaslat erre 2013 október végéig adna határidőt, és ha valamely szervezet elszámolása nem megfelelő, akkor a szervezet "aktív és passzív vagyona állami tulajdonba kerül és a szervezet megszűnik".

forrás: mti