Vállalhatatlan és felháborító: a 2006 őszi rendőrterror miatti kártérítési perekben a gyurcsányi rendőrség erőszakos és jogellenes tömegoszlatását védik Pintér emberei

Ismertető:
2013. szeptember 18-án a Fővárosi Törvényszék tárgyalta a dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd által képviselt Bognár Tibor kártérítési perét, amelyben a meghurcolt tüntető amiatt kér a Készenléti Rendőrségtől és a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól fél-félmillió forint és kamatai összegű nem vagyoni kártérítést, mert 2006. október 23-án reggel 9 és 10 óra között a rendőri erők nem engedték a Kossuth térre bejutni a forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján és a Kúria idei felülvizsgálati ítélete által jogellenesnek nyilvánított módon a Nádor utcában  Gyurcsány pribékjei körbevették, lökdösték, majd sokadmagával együtt kiszorították.
 
Megdöbbentő, hogy a két rendőri szerv képviselői a tárgyaláson - hasonlóan a többi folyamatban levő ilyen perhez  - 3 és fél évvel a kormányváltás után a Nádor utcai tüntetés rendőri feloszlatását kimondó idei Kúria felülvizsgálati ítélet ellenére vitatják azt, hogy a tüntetők gyülekezési joga, emberi méltósága és a körbezárás miatt személyes szabadsága megsérült volna és ezért kártérítés jár. 2007-ben még a Gyurcsány-kormány rendőrsége is peren kívül fizetett kártérítést a  Lelkiismeret 88 Csoport közel 50 kormányellenes tüntetőjének, akiket a rendőrség 2003.december 1-én a budapesti Gesztenyés kertben jogellenesen oszlatott fel a Legfelsőbb Bíróság felülvizsgálati ítélete által megállapítottan (BH 2007:104).
Ítélethozatalra várhatóan a 2013. november 13-én 14 órakor kezdődő tárgyaláson kerül sor.
Helyszín: Fővárosi Törvényszék (Bp. V. Markó u. 27. I. 23.)

Remélhetően azonban addig a rendőri vezetés észbe kap és minden 2006 őszi jogsértettnek peren kívül fizetik meg a jogosan járó kártérítést !

Budapest, 2013. szeptember 18.
dr. Gaudi-Nagy Tamás