Ha Budaházy György ad fel egy héttel határidő előtt egy levelet, az elkésettnek minősül (Videóval)

A Pesti Központi Kerületi Bíróság ma, november 12-én megszüntette az általam képviselt Budaházy  György által állam ellen indított pert, amelyben egymillió forint kártalanítást követelt az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása miatt ellene indított koncepciós per kapcsán elszenvedett kéthetes házi őrizet miatt.

Budaházyt három év eljárás után a Kúria 2012. június 26-án mentette fel, a szabályok szerint az ezen eljárásra tekintettel kiállt kényszerintézkedés (előzetes letartóztatás, házi őrizet) miatt kártalanítás jár, amelyet fél éven belül lehet peres úton érvényesíteni. A kereset december 21-én feladásra került, amely rejtélyes módon csak január 3-én került iktatásra, így elkésettség miatt a bíróság a pert megszüntette.

Fellebbezést nyújtunk be és kedvezőtlen másodfokú döntés esetén alkotmányjogi panasszal élünk alkotmányellenes diszkrimináció miatt: míg egy 500 forintos parkolási díjat öt évig lehet behajtani, amely korlátlanul meghosszabbítható. Ezzel szemben öt év előzetes utáni igényt a felmentő ítélet tárgyaláson történő kihirdetését követő fél éven belül, ráadásul a keresetnek meg kell érkeznie a bíróságra. Ez nem maradhat így. Itt láthatók SoDi videói a tárgyalásról.

66 másodperces összefoglaló:

Hosszabban (4 perc):

Extra:

Gaudi-Nagy Tamás az egyetlen képviselő a Jobbik-frakcióban, aki nem szavazta meg az életfogytiglanig tartó előzetes letartóztatást, mert attól tart, hogy azt majd alkalomadtán a magyar hazafiak ellen fogja felhasználni a hatalom. (Rövid Facebook-videó)